ردیاب خودرو

مسائل و مشکلات ردیاب خودرو + راه‌حل‌های کاربردی

ردیاب دوچرخه و موتورسیکلت و تفاوت آن با ردیاب خودرو

سیستم‌های ردیاب خودرو یکی از دستگاه‌های هوشمندی است که به یکی از رایج‌ترین روش‌های امنیتی برای خودرو تبدیل‌شده است.

دستگاه‌های ردیاب GPS با برخورداری از امکانات ویژه مثل انواع سنسور‌ها قابلیت‌های منحصربه‌فردی برای کاربر فراهم می‌کند که به هنگام وقوع حوادثی مانند سرقت و صدمه،برای صاحبان خودرو سودمند است.

با این‌ وجود، حتی پیشرفته‌ترین و مدرن‌ترین دستگاه‌های ردیاب ماشین مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری دچار مشکلات و اختلالاتی می‌شود.

در ادامه به برخی از مشکلات رایج ردیاب خودرو که صاحبان خودرو با آن مواجه می‌گردند را برای شما به اشتراک می‌گذاریم:

 اختلال در ارسال موقعیت مکانی نادرست

جی‌پی‌اس یک شبکه موقعیت‌یاب جهانی متشکل از تعداد بسیاری از ماهواره است که این ماهواره‌ها با دریافت اطلاعات و ارسال آن به ایستگاه‌های پردازش سیگنال زمینی، فرایند ردیابی موقعیت جغرافیایی را برای خودرو انجام می‌دهند، این ماهواره‌ها قدرت عملکرد بالایی دارند و درصد خطای آن‌ها بسیار پایین است.

اگر در عملکرد ردیاب خودرو اختلالی به وجود آید و گیرنده‌ نتواند اطلاعات موقعیت مکانی ردیاب را از ماهواره دریافت و برای کاربر ارسال کند.

اختلال در دریافت سیگنال ماهواره‌ای ردیاب خودرو، معمولاً به 3 دلیل عمده‌ی زیر می‌تواند رخ دهد:

  • 1- قرار گرفتن در نقاط کور

ضعیف شدن سیگنال‌ها معمولاً در فضای سربسته‌ای همچون پارکینگ‌های زیرزمینی،تونل و مکان‌هایی با تعداد بسیار زیاد درختان و ساختمان‌های بلند ،سیگنال‌های جی‌پی‌اس خودرو را بسیار ضعیف می‌کنند .

و هنگامی‌که خودرو در این مکان‌ها قرار می‌گیرند ، ردیاب‌های خودرو با اختلال مواجه می‌شود.و اطلاعات موقعیت مکانی را در لحظه، به‌درستی ارسال نمی کند.

در چنین شرایطی جی‌پی‌اس به‌صورت آفلاین به فعالیت خود ادامه می‌دهد و داده‌های جمع‌آوری‌شده را در حافظه‌ی داخلی ذخیره می‌کند و GPS می‌تواند به‌طور عادی به کار خود ادامه دهد.

البته اغلب ردیاب‌های جدید، مجهز به سیستم موقعیت‌یابی نقاط کور یا همان LBS هستند.

یکی از مهم‌ترین مواردی که موجب می‌شود ارسال و دریافت اطلاعات را برای ردیاب‌ها با مشکل روبه‌رو کند ساختمان‌ها و برج‌های بلند طبقاتی است.که از ارسال سیگنال‌ها به ماهواره‌ها جلوگیری می‌کند

و باعث کند شدن ردیاب‌های خودرو می‌شود.

2- آب‌وهوای طوفانی

سیگنال‌های جی‌پی‌اس خودرو، ممکن است تحت تأثیر موقعیت جوی نامناسب قرار بگیرند و درنتیجه اطلاعات موقعیت‌یابی نادرستی را برای کاربر ارسال کنند.

3- اشتباه در محل نصب ردیاب خودرو

در نصب ردیاب خودرو، دقت کنید که اطراف ردیاب روکش فلزی وجود نداشته باشد؛ چراکه بر سیگنال‌های دریافتی جی‌پی‌اس خودرو تأثیر گذاشته و باعث ایجاد اختلال در ارسال داده‌های ردیابی می‌شود .

گاهی به علت لرزش و تکان‌‌های خودرو در حین رانندگی روزانه، موقعیت آن جابه‌جاشده. از همین رو باید موقعیت دستگاه  ردیاب ماشین را دوباره تنظیم کنید.

استفاده از مختل‌کننده جی‌پی‌اس یا ضد ردیاب‌ها

دستگاه ضد ردیاب یک تراشه کوچک GPS است که در قسمت فندکی ماشین جا ساز می‌شود. این دستگاه با ارسال پارازیت‌های متراکم و پشت سر هم در ارسال اطلاعات به ماهواره‌های  GPS اختلال ایجاد می‌کند و باعث بروز مشکلات جی‌پی‌اس خودرو خطاهای ردیاب می‌شوند.

اگر سارقین خودرو با علم به اینکه خودروها به ردیاب مجهز هستند دست به سرقت بزنند با استفاده از ضد ردیاب‌ها موقعیت خود را از دست پلیس و صاحب خودرو سرقت شده حفظ می‌کنند.

— از کار افتادن باتری و منبع تغذیه و کارنکردن ردیاب

در حالت کلی مدت‌زمان نگهداری شارژ ردیاب‌هایی که از باتری ماشین تغذیه نمی‌کنند مثل ردیاب ماشین  و دزدگیر ماهواره‌ای خودرو بین یک هفته تا شش ماه است.

و به همین دلیل نیازی به نگرانی در خصوص خالی کردن باتری وجود ندارد اما بااین‌وجود خالی شدن باتری و یا ازکارافتادن باتری به هر دلیلی می‌تواند موجب عدم عملکرد ردیاب شود.

اختلال در آنتن دهی سیم‌کارت شبکه، مسئله‌سازترین مشکل ردیاب‌ها

عملکرد ردیاب خودرو به‌وسیله یک سیم‌کارت  با شبکه‌ی مخابراتی شکل می‌گیرد و داده‌ها را برای صاحبان ردیاب‌ها ارسال می‌کنند.  اگر آنتن دهی سیم‌کارت‌ها با اختلال شبکه روبه‌رو شود درنتیجه بر عملکرد ردیاب هم تأثیرگذار خواهد بود و فرایند مسیریابی تا هنگام رفع مشکلات شبکه حل نخواهد شد.

البته بسیاری از ردیاب‌ها قابلیت ردیابی آفلاین رادارند و درصورتی‌که اختلالی در آنتن دهی به وجود آید،این ردیاب‌های آفلاین به فعالیت خود ادامه می‌دهند. و داده‌ها را جمع‌آوری و در حافظه داخلی ذخیره می‌کنند و هنگامی‌که آنتن دهی سیم‌کارت مشکلش حل شد به حالت آنلاین درآمده و داده‌ها را برای کاربر ارسال می‌کند .

 اتکا بیش‌ از اندازه رانندگان به ردیاب

یکی دیگر از مشکلات ردیاب خودرو، این است که رانندگان به‌طور کامل ازنظر حفظ ایمنی خودروی خود به ردیاب متکی می‌شوند. همین موضوع موجب می‌شود تا از قفل فرمان، قفل پدال و دزدگیر خودرو استفاده نکنند. این درست است که ردیاب خودرو، می‌تواند حتی پس از به‌سرعت رفتن خودرو، به ردیابی کردن ادامه دهد و در پیدا کردن و بازگرداندن خودرو کمک کند، اما دردسرهای پس از به سرقت بردن خودرو پیگیری‌های امنیتی با پلیس برای پس گرفتن خودروی دزدیده‌ شده نیز داستان طولانی و دردسر‌سازی پیش روی شما است. ازاین‌رو باید در کنار ردیاب خودرو از سایر سیستم‌های ضد سرقت نیز بهره ببرید تا بتوانید امنیت خود را به بالاترین سطح برسانید.

ردیاب‌های خودرو گاهی بعد از نصب از کار می‌افتند

ردیاب خودرو یکی از بهترین ابزارهای امنیتی برای خودرو به‌حساب می‌آید. اما ردیاب خودرو، علی‌رغم مزایای متعددی که در اختیار رانندگان و مالکان خودرو قرار می‌دهد، ممکن است مانند بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی ، مستعد مشکلاتی باشد

علاوه بر درست طی کردن مراحل نصب، برای جلوگیری از خرابی زودهنگام ردیاب‌های ماشین لازم است در مورد نگهداری از ردیاب نیز نکاتی را در نظر بگیرید:

  • ردیاب را از مکان‌هایی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار می‌گیرد یا مکان‌هایی که می‌توانند بسیار گرم یا سرد شوند، دور نگه‌دارید. دمای شدیدی بر سخت‌افزار دستگاه ردیاب ماشین تأثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث خرابی آن شود.
  • باید جانب احتیاط را برای ردیاب خودرو داشته باشید. سعی نکنید آن را بیش‌ازحد یا خیلی تهاجمی تکان دهید؛ زیرا این کار می‌تواند بر اتصالات ردیاب تأثیر بگذارد.

درست است که اغلب ردیاب‌های خودرو، در برابر آب، گردوغبار، بادوام و مقاوم هستند، اما همچنان باید جوانب احتیاط را رعایت کنید و حواستان باشد که در معرض گرد، غبار و مایعات ازجمله روغن و آب قرار نگیرند. چنانچه چنین اتفاقی رخ بهتر است، هرچند وقت یک‌بار دستگاه را تمیز کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *